Popular Post

Really unique toilet signs










God of War III


God of War III is a forthcoming installment in the God of War video game franchise. It was formally announced at E3 2008, and is expected be released in 2009 exclusively for the PlayStation 3.
It is the fifth chapter in the series chronologically, after God of War: Chains of Olympus, God of War, God of War: Betrayal and God of War II.

"In the end, there will be only chaos"


God of War 3 official trailer


... and other God of War videos:

God of War : Chains of Olympus PSP final two boss


God of War:Chains of Olympus - final cut scene


God of War:Chains of Olympus - Sex minigame



... and some screenshots of what is God of War until now:























Mos Nicolae

Cine este Mos Nicolae?

Cunoscut in Transilvania si sub numele de Sin-Nicoara, Sfintul Nicolae este cel mai popular sfint in Ardeal. Sarbatoarea lui a generat un autentic folclor, de la darurile de "Mos Neculai" si pina la obiceiurile si legendele diferentiate de la sat la sat. Nascut in cetatea Patara din tinutul Lichiei, din Asia, Sf. Nicolae (in limba greaca "biruitor de popor") s-a dovedit de timpuriu alesul Domnului, uimind de mic copil prin minunile pe care le facea. Dupa ce i-au murit parintii, Nicolae si-a impartit averea saracilor si a intemeiat manastirea Sionului de linga Mira, capitala Lichiei, calatorind ca prelat la Ierusalim.

Crestinii acelor timpuri au pastrat memoria numeroaselor sale minuni (readucerea la viata a unui corabier cazut de pe catarg, vindecarea unor boli incurabile, oprirea, prin rugaciune si post, a furtunii de pe mare s.a.). In ultima parte a vietii s-a retras la manastirea ctitorita de el, a Sionului, unde a fost inmormintat la 6 decembrie 352. Dupa opt ani, imparatul Justinian a ridicat la Constantinopol o biserica, in cartierul Vlaherne, cu hramul numelui sau. Ducindu-se vestea ca din mormintul sau izvoraste mir, crestinii din intreaga lume au facut pelerinaj, vindecindu-se de boli incurabile.

Din veacul al XIX-lea, mina dreapta a Sfintului Nicolae se pastreaza la Biserica Sf. Gheorghe Noi din Bucuresti, unde se gaseste si mormintul Sfintului voievod martir Constantin Brincoveanu cu cei patru fii ai sai. Numeroase biserici din tara si mai ales din Ardeal au hramul Sfintului Nicolae.

Le Padre Fouettard In Franta, Sfintul Nicolae este insotit de un persoana pe care oamenii din Metz il dispretuiesc. Pina in 1552, Mos Nicolae venea exclusiv pe 6 decembrie si aducea jocuri si dulciuri copiilor cuminti, dar si celor mai putin cuminti. In anul acela, Imparatul Carol al V-lea a asediat orasul Metz. Messienii au fost nevoiti sa ceara ajutor regelui Frantei pentru a face fata asediului care a tinut, cu toate acestea, pina in ianuarie 1553. Breasla tabacarilor a inventat chiar in timpul asediului un persoana grotesc pentru a-i imbarbata pe locuitorii din Metz. Personajul il reprezenta pe Carol al V-lea si purta cu el un bici cu care incerca sa pedepseasca tinerii si tinerele, alergindu-i pe strazi. Anul urmator, pentru a se bucura de libertate, breasla a reinnoit ideea acestui persoana urit, dezagreabil. Trecerea lui prin oras coincide oarecum cu aceea a Sfintului Nicolae.

Anii au trecut si, cu timpul, a devenit un obicei ca Sfintul Nicolae sa aduca dulciuri, iar caricatura lui Carol al V-lea sa apara pedepsind copiii neascultatori cu nuielusa usturatoare. Oameni pasnici, locuitorii din Metz l-au uitat pe Carol al V-lea si l-au botezat Padre Fouettard (mosul care vine cu biciul) pe cel care-l insotea pe Mos Nicolae, patronul copiilor.

Imaginea acestui erou s-a raspindit putin cite putin spre Nord si astfel Padre Fouettard a fost acceptat in Germania, Olanda, Belgia, rezolvind uneori problemele educative ale unor parinti, prin aparitia sa, care speria copiii neascultatori. Ideea nuielusei care pedepseste a ajuns pina pe meleagurile noastre. - sarbatori.blogspot.com


10 Incredible Faces in the Rock










futureshorts - the short film label


I have discoverd today FUTURESHORTS a verry good source of short intelligent movies.
Here you have some examples, enjoy!

The Black Hole


Hitchcock [Phoenix fondation]


The Big Push


I Believe


This last one called "I Believe" is filmed in Romania

Thanks to: Cynthia

Black Mesa update

  • 1998 era anul ... cam acum zece ani.. ehe eram intr-a 8-a, pustan fara calculator, insa de mititel copchil pasionat de calculator, motiv pentru care in infocarea mea, mergeam la o sala de internet & gaming in Radauti (Logicomp sa-i fie numele care acum a ramas doar o vaga amintire pentru ca firma nu mai exista).
  • Si pe cand toata lumea descoperea si asalta Mirc-ul, Starcraft (si eu eram la aceasta categorie), Fifa 98...Dan al nostru descoperea un joc nou lansat, de fapt primul joc care ,aveam sa aflu mai tarziu, avea scenariu de film. Se numea Half Life.
  • Dan al nostru isi paltea cuvincios orele (pentru ca se platea cu ora), se aseza la calculatorul 5 (unde avea salvarile), si pentru o ora zilnic (poate si mai mult daca avea bani) intra in adancul bazei Black Mesa, in pielea omului de stiinta Gordon Freeman.
  • Zilele treceau si Dan se afunda din ce in ce in poveste.
  • Astfel s-a nascut prima dragoste in materie de gaming in single player, dragostea nespusa pentru Half life. Si asa a ramas pana in ziua de azi.
  • Odata cu aparitia H λ L F - L I F E 2, a CG-ului deja mult prea bine pus la punct, in sufletului oricarui impatimit de Half Life, nutrea o intrebare: cand va aparea Half Life filmul sau macar un remake al celebrului joc, pe engine de H λ L F - L I F E 2 (SOURCE).
  • Ei bine primul pas a fost facut, si anume ca niste alti impatimiti de Half Life - de peste ocean, au pus la punct Half Life pe engine Source si cu CG de inalta calitate, cum se preteaza la grafica jocurilor din ziua de azi.
  • Sincer mi-a crescut inima cand am vazut trailer-ul de mai jos si mi-am zis ca asa ceva nu trebuie sa scap, mai ales ca momentul lansarii e foarte aproape.
  • Despre oamenii extraordinari care au infaptuit asta, sample-uri, screen-uri, video, easter-egg-uri, soundrack teaser gasiti mai multe pe BLACKMESASOURCE.COM.
  • Sublim...de-a dreptul sublim.







Weapons:



























Black Mesa original Soundtrack (OST)

1. Black Mesa Theme: click to download mp3
2. Surface Tension Theme: click to download mp3
3. WGH Topside: click to download mp3
4. Anomalous Materials: click to download mp3
5. Blastpit: click to download mp3
6. End Credits (part 2): click to download mp3

These exhilarating music clips provide a sneak-peek at Black Mesa's soundtrack.